HOE ZIET HET ERUIT?

Een lang stuk grond tussen de nieuw te bouwen woonwijk Weideveld en het Limespark is aan ons toegekend voor tijdelijk gebruik. Wij hebben er een Romeinse tuin gemaakt met een entree eiland, een pluk en oogst eiland en een achterland met kas en bak en vrijwilligerstuinen en productietuinen. De Romeinen gebruikten de tuin net als wij nu voor het dagelijkse leven: om uit te eten en als decoratie.

ENTREE EILAND

Op dit eiland wordt er hard gewerkt aan het bouwen van een Romeinse barak waarin we een verkoopruimte, de opslag van ons gereedschap en een ruimte om groepen te ontvangen en met elkaar te kunnen koken en eten willen realiseren. Verder is er een boomgaard met fruitbomen, een bloe- menweide voor bijen en een nektarkroeg voor vlinders te vinden.

PLUK EN OOGSTEILAND

Op dit eiland wordt er hard gewerkt aan het bouwen van Op dit eiland zijn er bedden aangelegd in een orthogonale structuur om een varieteit aan groente en kruiden te telen. In het midden van de tuin kan je bloemen en heesters plukken om in de vaas te zetten. De eetbare haag rondom bestaat uit inheemse soorten waarvan bessen of bottels gebruikt kunnen worden als voedsel voor mens en dier

ACHTERLAND KAS EN BAK

In 2017 hebben we dankzij de groene motor een kas gezet waar we in het voorjaar voorzaaien en verderop in het seizoen gebruiken voor de teelt van bijvoorbeeld tomaten en komkommers. In 2018 wordt dit achterland verder ingericht met een wilgengriend, vrijwilligerstuinen en diverse productie en voorbeeldakkers.

TUSSEN DE BLOEMEN

De Hortus populus is een initiatief van Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk. Esther van der Bor heeft de eerste groente op de tuin gezaaid en zien groeien.

WILD PLUKKEN

Op de Hortus populus werken mensen met verschillende achtergronden aan een productief voedsellandschap. Deze variatie in kennis is de stuwende kracht achter de groei van de tuin.

IN GROEN(T)E SFEER

De Hortus populus biedt ontspanning en educatie aan alle leeftijden in een inspirerende groene omgeving. Voor iedereen is er wel wat te doen op de tuin.

MEER WETEN OVER HET GROEN? 

Voer je gegevens in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zodra je bovenstaand formulier hebt ingevuld nemen wij zo spoedig contact met je op nemen.